Inter Cars Romania

Platinum 2018

 

Videoclip prezentare BEACH ROTANA

Emiratele Arabe Unite reprezintă o federație de șapte emirate diferite, fiecare având propriul rege (sau șeic). Fiecare emirat păstrează o autonomie considerabilă, în special asupra veniturilor din petrol. În teorie, Președintele și Primul Ministru sunt aleși de Consiliul Suprem, compus din șeicii fiecăruia dintre cele șapte emirate. Cu toate acestea, în practică, șeicul Abu Dhabi este întotdeauna ales președinte, în timp ce șeicul Dubaiului este întotdeauna ales prim-ministru. Este o țară bogată în istorie și cultură iar mai recent, a devenit un pol al turismului și al stilului de viață luxos. Multe din aspectele culturale și ale vieții de zi cu zi ne sunt total străine și în continuare vom prezenta câteva informații în acest sens:

  • Țara este extraordinar de uscată și pentru ca gazonul sau alte plante să rămână verzi, ele trebuie irigate permanent. În total, consumul de apă per cap de locuitor depaseste 500 litri/zi. Cantitatea uriașă de apă necesară este extrasă din mare și desalinizată.
  • Doar 20% din populația Emiratelor este reprezentată de localnici. Majoritatea rezidenților provin din India, Pakistan, Bangladesh sau din alte parti ale Asiei.
  • Locuitorii Emiratelor nu platesc taxe și au un nivel de viață ridicat. Pentru majoritatea localnicilor, optiunile sunt ori să lucreze într-o instituție publică pe salarii uriașe, ori să fie  co-proprietar într-o afacere locală. Prin lege, pentru a deschide un business în Emirate, este nevoie ca cel puțin unul din administratori să fie localnic și să aibă o cotă de minim 51% din afacere.
  • Deși alcoolul este disponibil la scară largă în hotelurile Emiratelor, acesta este foarte scump iar în emiratele Abu Dhabi, Dubai și Ajman este nevoie de o licență pentru achiziția de alcool din supermarketuri sau alte magazine.
  • Famioasele imagini cu automobile de lux părăsite în parcările Dubaiului și ale aeroportului sunt reale și au apărut ca urmare a crizei financiare din 2008, după ce oamenii de afaceri care le-au cumpărat nu au mai putut plăti ratele la bancă și au părăsit țara.
  • După 2020, Burj Khalifa, de 828 m și cu 160 etaje nu va mai fi cea mai înaltă clădire din lume. Jeddah Tower, din învecinata Arabia Saudită va prelua titlul, având 1.000 m înalțime, așa că vă încurajăm să vizitați turnul cât timp este încă în cartea recordurilor.