Costa Brava este o regiune de coastă situată în Nord-Estul Cataloniei, în provincia Girona a Spaniei. Cu o climă excelentă în perioada verii, plaje deosebite și deschidere spre Marea Mediterană, Costa Brava s-a definit ca o destinație turistică preferată de britanici și europenii din Nord. În plus, regiunii nu ii sunt străine nume celebre precum Salvador Dali sau Pablo Picasso.
Destinația fiind stabilită, am zis brava și pe data de 22 mai am plecat de pe aeroporturile din Cluj și Târgu Mureș într-o excursie de 7 zile în care urma să descoperim frumusețile regiunii Costa Brava.
Situat la nici 50 de metrii de apele mării mediterane, Aqua Hotel Onabrava a oferit pachetul complet de servicii astfel încât să nu simțim nevoia de a-l părăsi nici o clipă. Astfel, piscina iluminată, șezlongurile leneșe care stăteau pe marginea ei și centrul fitness & spa au făcut ca experiența din Costa Brava să fie una completă. În plus, în fiecare seară au fost spectacolele în hotel iar mesele erau pline de sangria, un cocktail gustos de vin și fructe. Nici mâncarea nu a fost mai prejos iar meniul a cuprins pe lângă preparatele bucătăriei internaționale și preparate specifice Spaniei, precum faimoasa paella, originară zonei Valencia, aflată pe aceeași coastă, la 400 de km depărtare.
Dacă Valencia se face cunoscută pentru paella, atunci Barcelona se remarcă prin frumusețea arhitecturală. Fiind la doar 100 de km de Costa Brava, a fost clar destinația unei excursii. Ca microbiști care se respectă, nu am putut vizita orașul fără a face o poză pe Camp Nou împreună cu bannerul Inter Cars, așa cât se ne amintim “echipa” pe care o susținem. A urma o vizită la cea mai impresionantă catedrală a Barcelonei și poate chiar a Spaniei. Sagrada Familia, cum este denumită catedrala, a fost începută în 1882 iar lucrările de construcție continuă și acum. Imensitatea ei și formele de-a dreptul ciudate dau de înțeles că termenul ei de finalizare nu este în viitorul apropiat însă dacă este să ne luăm după presupusele vorbe ale arhitectului, Antonio Gaudi, “clientul” edificiului nu se grăbește.
Palatul National de pe dealul Montjuic a fost un alt obiectiv impresionant. El oferă o priveliște panoramică asupra orașului catalan de peste 1,6 milioane de locuitori. În prezent, palatul adăpostește Muzeul Național de Artă Catalană.
Un ultim punct de destinație turistică a fost La Rambla, un bulevard care pleacă din centrul orașului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu, cu florari, vânzători de păsări, artiști de stradă, cafenele și restaurante. La Rambla se termină în portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indică spre mare.