Inter Cars Romania

Croatia

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Destinația vacanței pentru partenerii Inter Cars din programul VIP Club Silver din anul 2013 a fost insula Brac din Croatia. Aceasta nestemată a Mării Adriatice este cea mai mare insulă din Dalmația, cu o populație de 14.000 locuitori. Insula este o destinație turistică populară în special datorită plajei Zlatni Rat, recunoscută pentru frumusețea ei. Carierele de piatră sunt un alt element distinct al insulei. Ele sunt renumite pentru calitatea și culoarea foarte albă a pietrei extrase și sunt active încă de pe vremea romanilor. O altă parcitularitate a insulei se prezintă sub forma unui produs alimentar specific. Vitlac, cum este denumit preparatul, este asemănător tobei produse în România, cu diferența că se prăjește pe cărbuni și ingredientele provin de la oi.

Recunosc că nu am avut ocazia de a gusta acest produs tradițional însă am gustat condițiile de cazare și ospitalitatea Croată, la Hotel Elaphusa de 4 stele din localitatea Bol. Poziționarea nici că putea fi mai bună, hotelul fiind situat pe faleză, la aproximativ 50 de metri de plaja frumoasa plajă Zlatni Rat (Cornul de aur) și la 10 minute de mers pe jos față de centrul localității. Condițiile nu au fost nici ele mai prejos. Hotelul dispune de bazine de înot acoperite și în aer liber, de piscină pentru copii și un centrul de Wellness cu saune, o zonă de relaxare și 12 săli de tratament.

Pe durata șederii plaja cu pietre ne-a făcut masaj tălpilor iar terenurile de tenis ale hotelului ne-au pus sângele în mișcare. Nu a lipsit nici binemeritata excursie. Destinația aleasă a fost parcul național Krka, numit după râul ce îl străbate. Zona este presărată de cascade iar grupul a avut ocazia să le viziteze într-o plimbare cu barca. Frumusețea locului vorbește de la sine, dar în caz că nu ne-ar fi crezut prietenii de acasă, am facut și câteva poze.

Contrastul de culori dintre apă și vegetație și sunetul cascadelor au lăsat o impresie bună asupra unei țări de multe ori omisă ca destinație turistică dar care are ce arăta lumii.