Inter Cars Romania

Croaziera

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Cu o lungime de 250 de metri, 13 punți care urcă până la 54 metri înălțime deasupra apei și o capacitate de aproximativ 1500 pasageri, vasul de Croazieră MSC Lirica îndeplinește toate caracteristicile unui hotel plutitor unde totul este la superlativ.

Plecarea celor două grupuri, de aproximativ 100 de persoane participante la programul VIP Gold al Inter Cars, s-a făcut din aeroportul Henri Coandă din București iar după un scurt zbor de 2 ore s-a aterizat în aeroporul Milano Malpensa. De acolo a urmat o calatorie cu autocarul până la portul din La Spezia prilej cu care am putut admira peisajul  oferit de relieful montan al zonei.

Prima zi a fost una de acomodare cu facilitatile vasului însă cele 2 restaurante desemnate, La Bussola și restaurantul în aer liber, La Pergola, cele 8 baruri, sala de spectacole, sala de fitness, zona de shopping și clubul Blue Disco nu au putut fi explorate toate într-o singură zi.

Ziua 2 a început cu debarcarea în Marsillia. Pe  parcursul a aproximativ 8 ore s-au putut vizita portul, străzile și terasele aglomerate, fortărețele orașului și Catedrala Notre Dame de la Garde unde am fost întâmpinați de un spectacol de muzică de cor interpretată pe ritmuri africane.

Ziua 3 a fost petrecută pe mare în compania mâncării excelente, cocktailurilor savuroase și a unei echipe de entertainment de nota 10. În ziua respectivă am avut ocazia să ne relaxăm  în jacuzzi, să ne bronzăm pe șezlongurile de pe puntea superioară, să ne bucurăm de briza mării și de priveliștea oferită de un apus superb pe mare.

Ziua 4 a însemnat debarcarea în Tunisia unde din start s-au simtit diferențe puternice față de Europa. Umiditatea mult mai pronunțată și cele 36 de grade celsius la umbră au fost puține din aceste diferențe. Negociatul, care începea de la cursa cu taxiul și continua în magazinele de suveniruri a fost altă diferență remarcabilă. Frumusețea ruinelor Cartaginei, a bazarului din Medina și mai ales a orașului tradițional colorat în alb și albastru, Sidi Bou Said, au fost însă cele mai de impact.

Ziua 5 a fost ziua debarcării în Malta, una din cele mai frumoase orașe ale circuitului. Am putut vizita multe în acest oraș stat de doar 400 mii de locuitori. Satul lui Popeye a fost una din atracții. Fostul platou unde a jucat faimosul actor Robin Williams rolul marinarului Popeye funcționează ca obiectiv turistic și acum.

Ziua 6 a fost ziua reîntoarcerii în Italia și a debarcării în Trapani, Sicilia iar în ziua 7 ne-am luat la revedere de la vas. Cu toate acestea sejurul nu s-a terminat. Înainte de a ajunge la aeroport pentru zborul spre casă s-a făcut un ocoliș prin Roma unde pentru 4 ore ne-am putut fotografia alături de monumentele faimoase ale acestui oraș plin de istorie.

Pe tot parcursul  sejurului au fost activități pe vas pentru toate gusturile. Barmanii și personalul restaurantului au oferit demonstrații diverse, echipa de entertainment lecții de dans, artișii au oferit spectacole de coregrafie și muzică pentru circa 1000 de oameni în fiecare seară iar în clubul Blue Disco s-au organizat seri de Karaoke și petreceri incendiare. Toate au fost completate de serile tematice din restaurante și seara de Gala a Căpitanului în care s-au servit mâncăruri selecte și cocktailuri din partea echipajului.

Cele 7 zile ale sejurului au însemnat multe experiențe trăite, multe destinații vizitate și un sentiment de nostalgie care va aparea de fiecare dată când ne vom aminti de această excursie.