Inter Cars Romania

Grecia

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

La începutul lunii iunie, partenerii Inter Cars România din programul VIP Club Gold au avut ocazia de a petrece un sejur all-inclusive pe încântătoarea insula Rhodos. Despre această locație s-ar putea scrie romane întregi, istoria punându-și amprenta asupra fiecărui colțișor al ei, de la antichitate și până în perioada contemporană.Rhodos, a patra insulă ca mărime din Grecia, abundă în locuri deosebite ce merită să fie vizitate: orașele Rhodos și Lindos, Valea Fluturilor, Mănăstirea Filerimos, ruinele templelor închinate lui Zeus și Atena și o serie de plaje splendide, echipate atât pentru relaxare, cât și pentru activități sportive.

Locația cazării a fost în liniștita stațiune Kolymbia, pe coasta de vest a insulei. La doar câțiva metri față de hotel se află plaja cu apa cristalină și străjuită de stânci amețitoare. Desigur că nu am ratat vizitarea capitalei insulei Rhodos, oraș cu aceeași denumire. Situat în nordul insulei, orașul are un puternic character cosmopolit și se este compus practic din 3 orașe: antic, medieval și modern. În cadrul acestui city-tour, am aflat o serie de lucruri interesante despre Rhodos și istoria sa, precum faptul că vestitul Colos din Rhodos (o statuie de bronz, înaltă de 34 de metri) nu a fost poziționat la intrarea în portul orașului, precum ne-a fost indicat în diverse broșurele și vederi. Istoric vorbind, colosul a fost construit

undeva în interiorul cetății antice Rhodos. Dar, lăsând la o parte contradicțiile istorice, orașul Rhodos ne-a impresionat printr-o frumusețe aparte și diversitate a posibilităților de relaxare și distracție.

Important este și orașul Lindos. Contrastul dintre casele de un alb strălucitor, ridicate pe cele doua plaje terasate și orașul vechi, formează una din cele mai uimitoare imagini din Grecia. Și ca acest sejur să fie complet, spre final am pornit într-o croazieră spre uimitoarea insulă Symi, situată în nord-vestul insulei Rhodos și la doar câțiva kilometri față de litoralul turcesc. Supranumită și Insula Bureților de Mare, Symi te surpinde prin peisaje deosebite și clădiri construite în stil neo-clasic. De altfel, ce e interesant la aceste clădiri este că proprietarii sunt, marea majoritate, femei. Mai mult decât atât, există o lege prin care toate clădirile nou-construite să fie în același stil neoclasic. Cu această ocazie, am vizitat Mănăstirea Panormitis (ce poartă hramul Sf. Mihail), am descoperit procesul de “fabricare” al bureților de mare și

ne-am desfătat simțurile cu o masă tipic grecească. Ce pot spune la final este că recomand oricui să viziteze insula Rhodos, insula soarelui, a distracției și a peisajelor de neuitat!